Meer informatie over de behandeling

Als uw lichaamsenergie in evenwicht is, verkeert uw lichaam in goede gezondheid en voelt u zich levendig en sterk. Als dit niet het geval is kunt u te maken krijgen met fysieke en emotionele problemen. Door het plaatsen van kleine naalden op bepaalde acupunctuurpunten in de huid worden blokkades van uw energiebanen opgeheven.

Afb beh.1 - moxa_srcset-large

Bij welke klachten?

Acupunctuur heeft een positieve werking op problemen als:

 • Gewrichtsklachten
 • Hoofdpijn en migraine
 • Allergieën als hooikoorts
 • Huidaandoeningen, als eczeem
 • (Chronische) verkoudheid
 • Spijsverteringsproblemen
 • Urineweginfecties
 • Menstruatieklachten
 • Zwangerschapsklachten
 • Mentale problemen, zoals stress en burn-out
 • Slaapstoornissen

Voor een volledig overzicht van klachten die te behandelen zijn met acupunctuur bekijkt u de indicatielijst van de Nederlandse Vereniging voor Acupunctuur.

Wees u er wel van bewust dat acupunctuur niet bij iedereen hetzelfde effect heeft en het uw klachten niet altijd kan verhelpen. Wel voelen mensen zich na een behandeling hoe dan ook vitaler en ontspannener.

afb beh.2 - shutterstock20253910_srcset-large

Tarieven

> Intakegesprek + eerste behandeling:€ 70,00, duur ±1,5 uur
> Vervolgbehandelingen:€ 60,00, duur ± 1 uur

Afspraken die niet binnen 24 uur zijn afgezegd, worden in rekening gebracht.

Behandelingen
Gemiddeld wordt een patiënt één keer per week behandeld, bij meer acute klachten twee à drie keer per week. Als de klachten afnemen, bouwen we de behandelingen samen af naar bijvoorbeeld eens per veertien dagen.


Informatie voor de behandeling

Probeer drukte en stress voor en na elke behandeling, evenals zware lichamelijke en geestelijke inspanningen, te vermijden. Het is belangrijk ontspannen de behandeling in te gaan.

Na de eerste behandeling kunt u zich moe of loom voelen. Het is goed daaraan toe te geven. Let er ook op dat u voldoende water drinkt na de behandeling.

Holistische behandeling

De emotionele, psychische, spirituele en fysieke facetten van de mens vormen een eenheid. Verstoring van één van deze onderdelen beïnvloedt al het andere. Deze visie wordt een holistische benadering genoemd en is kenmerkend voor veel takken van de oosterse geneeskunde. Bij het behandelen van patiënten richt de acupunctuur zich dan ook op het vrijmaken van zowel lichaam als geest. Ook wordt er gekeken naar externe factoren zoals uw leefomgeving.

Worteltherapie

Wanneer u uw eerste afspraak bij mij plant, vraag ik altijd naar de tijd en datum van uw geboorte. Deze gegevens reken ik om naar acupunctuurpunten, die voor uw specifieke behandeling van belang zijn. Door deze zogenaamde wortelpunten mee te nemen in de behandeling, wordt het lichaam extra gestimuleerd in het zelfgenezend vermogen.

Naaldenfobie

Acupunctuur schrikt veel mensen af. Onnodig en dus jammer. Het goede nieuws is  dat men het zetten van een naaldje niet of nauwelijks voelt. Behandelingen zijn daarom zelfs geschikt voor mensen met een naaldenfobie.